06-30-443-9366 ordogpapir@ordogpapir.hu

Hogyan lehet a tisztaság fenntartható?

Tork környezetbarát

Az energiatakarékosság, a hulladékképződés csökkentése és a környezetbarát megoldások használata fokozatosan növekvő fogyasztói elvárássá válnak, melynek az üzletek működésük minden terén igyekeznek megfelelni. Miért pont a higiénia maradna ki ebből?

Legyen szó nyilvános toalett, éttermi vagy munkahelyi mosdók tisztaságáról – részben a pandémia hatására is – mások lettek az igények, a higiéniai termékek minőségét illetően is. A maximális biztonság érzete és a karbon lábnyom minimalizálása egyaránt fontossá vált.

A TORK termékek csomagolása már jelenleg is 90%-ban megújuló forrásokból származik, 2025-re pedig a márka anyavállalata, az Essity szeretné elérni azt is, hogy a műanyag csomagolások minimum 30%-ban újrahasznosított alapanyagokból készüljenek és 100%-ban újrahasznosíthatók legyenek.

A márka egyik zászlós hajója a TORK “SmartOne®” belsőmag adagolású toalettpapír család, a hagyományos toalettpapírokhoz képest 11%-kal kevesebb karbonlábnyomot hagy maga után. Laponkénti adagolásával kiküszöbölhető a pazarlás, akár 40%-kal csökkenthető a papírhasználat.

Június 5. a környezetvédelem világnapja

A TORK “Clarity” illatmentes habszappan 99%-ban természetes, biológiai úton lebomló, megújuló forrásból származó összetevőket tartalmaz, használatához pedig kevesebb víz szükséges.

A TORK “PeakServe®” nagy kapacitású adagolórendszer kéztörlő termékei széleskörű felhasználásra alkalmasak, elsősorban nagy forgalmú mosdókban. Tömörített, kompakt csomagolásban szállítva csökken a logisztikai terhelés.

A laponkénti szalvétaadagolás legújabb úttörője, a “TORK Xpressnap Fit®” 50%-kal csökkenti a használatlanul eldobott szalvéta mennyiségét, emellett biológiailag lebomló natúr szalvétával is elérhető melynek csomagolása cukornádból készült.

Az Essity a világ első olyan papírgyára, mely karton étel- és italdobozokat kezdett használni higiéniai termékek gyártásához. Alapanyagként búzaszalmából készült alternatív rostpépet alkalmaznak. A legújabb technológiák alkalmazása, a CO2-kibocsátásmentes tissue-üzem, a zöld hidrogén alkalmazása a szárításhoz, mind a környezet megóvásának hatékony eszközei. Az adagolóknak és a tömörítési eljárásnak köszönhetően alacsonyabb fogyasztás jellemzi a termékeket, ezzel pedig kevesebb hulladék termelődik, amivel kiküszöbölhető a pazarlás, egyben költséghatékony megoldás is.

Ezekkel az aprónak tűnő lépésekkel egyre közelebb kerülhetünk egy tisztább, zöldebb bolygóhoz és az elégedett felhasználókhoz.

 

A TORK habszappan termékeket megvásárolhatja a webáruházunkban…

Elérhetőségeink:

Telefon: 06-30-443-9366
Email: ordogpapir@ordogpapir.hu
Cím: Debrecen, Monostorpályi u. 26.

Telefon: 06-30-299-2750
Email: budapest@ordogpapir.hu
Cím: 1046 Budapest, Klauzál utca 2.