ördögpapír

Kis- és Nagyker

Segíthetünk? Elérhetőségeink:

Email: ordogpapir@ordogpapir.hu 06-30-443-9366

A balkezes gyermekeknek szükségük van speciális, balkezesek számára kifejlesztett eszközökre

Éljenek a balkezesek!

A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható és a kézhasználat már magzati korban eldől. A balkezesség tehát nem megszokás kérdése, nem szabad átszoktatással kísérletezni, mert később tanulási nehézségekhez, dadogáshoz, diszlexiához vagy diszgráfiához is vezethet. A jobbkezes eszközök használata sokszor kényelmetlen és nehézkes számukra, sőt gyakran fájdalmat okoz az apró kezecskéknek, miközben helytelen kéztartásra is ösztönzi őket.


A jobbkezes iskolaszerek használata közben ügyetlennek tűnhetnek, illetve az egyszerű műveletek sokkal több erőfeszítésbe és időbe telhetnek. A balkezes gyermekek kezébe adjunk olyan eszközöket, melyekkel kényelmesen és könnyedén dolgozhatnak, tanulhatnak, anélkül hogy elkerülhető akadályokba ütköznének.

Olló – MAPED „Sensoft 3D” általános olló

A balkezes ollók fogórésze a balkéz ívéhez igazodik, ergonomikus kialakítása révén kényelmes és biztos fogást biztosít a használójuknak. Száraikon fordítva helyezkednek el a pengék, így pontosabban vághatnak velük, hiszen a felső penge nem takarja ki a papírt és egyértelműen láthatóvá válik, hogy hol kell elvágniuk. Jobbkezes ollóval természetellenes pozícióban kell tartaniuk a kezüket, mely zsibbadást és a fájdalmat okozhat.

Vonalzókészlet – balkezesek számára

Sokak számára az is meglepő lehet, hogy egyáltalán léteznek balkezesek számára vonalzók! Pedig a hagyományos vonalzók használata valós problémát jelent azok számára, akik biológiai alapon a balkezük használatát részesítik előnyben. A kihívás feloldására kézenfekvő megoldást jelentenek a balkezesek számára kifejlesztett vonalzók, melyeken a számskála fordítva, azaz tükörben szerepel.

Ceruzák – háromszögletű a befutó!

Ceruzák esetében a hagyományos, háromszög alakú színes és grafitceruzák jelentenek ideális társat, ha írásra vagy színezésre kerül sor. Ergonomikus kialakításuk révén kényelmes használatot biztosítanak, és megfelelő kéztartásra sarkallják a jobb- és balkezes gyermekeket egyaránt.

Jobbkezes szülőként nem is sejtjük, milyen szokatlan kihívásokat rejtenek magukban a legegyszerűbbnek tűnő feladatok, ha nem a megfelelő, speciális eszközök kerülnek a balkezes gyermekek kezébe.

Váltson webáruházra

több tízezer terméket forgalmazunk, melynek nagy része megtalálható üzleteinkben, a webáruházunkból 24-48 órán belüli szállítással teljesítjük a megrendeléseket, díjtalan szállítással

Webáruház

Tudta rólunk?

teljeskörű irodai és lakossági ellátást kínálunk, parkolási lehetőség az üzlet udvarában 300 m2-es térköves területen, valamint az üzlet előtti leálló sávban

Rólunk

Kapcsolat

4030 Debrecen, Monostorpályi u. 26.

Telefon: 06-52-530-266

Email: ordogpapir@ordogpapir.hu
Email: budapest@ordogpapir.hu

Elérhetőség