ördögpapír

Kis- és Nagyker

Segíthetünk? Elérhetőségeink:

Email: ordogpapir@ordogpapir.hu 06-30-443-9366

Tippek a műanyagmentes mindennapokhoz

Műanyagmentes július egész évben!

A hónap elején elindult „Műanyagmentes július” nevű kezdeményezést 2011-ben hirdette meg először az ausztráliai Műanyagmentes Alapítvány (Plastic Free Foundation) és mostanra hozzávetőlegesen 170 országban 120 millió ember csatlakozott hozzá. A mozgalom célja a figyelemfelhívás az eldobható műanyag környezetre gyakorolt káros hatásaira, illetve a szemléletváltás elősegítése: minél kevesebben használjanak ilyen jellegű termékeket, ideális esetben teljesen zárják ki a mindennapokból.

Az elhatározás a műanyagmentes élet mellet már fél siker, és bár nem egyszerű egyik napról a másikra lemondani a szokásiank közé beépült plasztikhasználatról, szeretnénk segíteni néhány hasznos ötlettel.

1. Szatyor helyett kosár!

Teljesen természetessé vált számunkra, hogy a boltok plasztikszatyorban készítik össze a vevők számára a megvásárolt termékeket. Pedig alig 10-20 évvel ezelőtt nagyanyáink még bevásárlókosarakkal jártak a piacra. Érdemes ezt a "retro" hangulatot visszahozni! Fogyasztóként tegyünk a táskánkba egy összehajtható vászontáskát, bolttulajdonosként pedig szolgáljuk ki papírtasakkal vevőinket!


2. Zöldség és gyümölcs saját zsákban!

Mondjunk nemet a hipermarketek műanyag zacskóira! A megvásárolni kívánt zöldséget és gyümölcsöt pakoljuk saját vászonzsákba, vagy környezetbarát nátronzsákba!

3. Vizet csak saját kulacsban!

Szerencsére egyre inkább tapasztalható, hogy a sport és természet szerelmesei mellőzik az eldobható palackos vizeket, helyettük pedig saját kulacsaikban tárolják a frissítőket! A MAPED „Picnik” és FREEWATER kulacsok között mindenki megtalálja a hozzá illő mintát és színt!

4. Saját termoszból finomabb!

Főként külföldön, de itthon is egyre több kávézó mond nemet az elviteles poharakra és a vevő saját termoszába tölti a kávét. A RIVACASE termoszok amellett, hogy segítenek csökkenteni a környezeti terhelést, divatos kiegészítőként is megállják a helyüket!

5. Ebéd? Elvitelre kérném!

Bár az otthoni főzés reneszánszát éli, akadnak olyan napok, amikor egyszerűen nincs időnk még egy gyors egytálétel elkészítésére sem. Ilyenkor keveredünk a gyorséttermek és kifőzdék pultjaihoz. A műanyag elviteles dobozok helyett vigyük magunkkal kedvenc MAPED „Picnik” ételdobozunkat vagy TROIKA uzsonnásdobozunkat és kérjük meg a kiszolgáló személyzetet, hogy abba pakolják az ebédünket! Így nemcsak a környezetet védjük, de a megmaradt ételt is biztonságosan tudjuk szállítani, tárolni!

6. Kés, villa... műanyag nélkül!

A kifőzdékben és éttermekben fellelhető műanyag evőeszközök ugyan higénikus megoldást jelentenek a gyors étkezéshez, de jelentős mértékben szennyezik a környezetet! Csúsztassunk be táskánkba egy MAPED Picnik „Concept Adults" evőeszköz-készletet, melyet használat után diszkréten elrakhatunk divatos színű tokjába!

7. Tiszta edények? Természetesen!

Az élet egyes területein nehéz környezettudatosnak lenni, hiszen az olyan apró, jelentéktelen dolgok is, mint a mosogatószivacs, műanyag felhasználásával készül. Szerencsére ebben sem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen a BIO NATURAL törlőkendője 100%-ban természetes, lebomló anyagokból készül!

8. A szemeteszsák is szemét!

A háztartásban van legalább három kuka a papírnak, a műanyagnak és a fémdobozoknak? Ez dicséretes! És mi a helyzet a kommunálissal? A forgalomban lévő szemeteszsákok túlnyomó részét műanyagból állítják elő, és bár a legtöbbet ellátják "lebomló" címkével, a lényeg nem változik: a zsák darabjaira esik, de mikroműanyag formájában ugyanúgy tovább "él" a földben és a vizekben. Emiatt válasszunk természetes anyagból (pl. kukoricából) készült szemeteszsákot!

 +1. Szeretjük a zöld irodákat!

Legyünk tudatosak a munkánk során is! A környezetbarát irodai papír mellett válasszunk BIO-alapú műanyagból, illetve a gyártás során csökkentett károsanyag-kibocsátással készült írószereket!

Váltson webáruházra

több tízezer terméket forgalmazunk, melynek nagy része megtalálható üzleteinkben, a webáruházunkból 24-48 órán belüli szállítással teljesítjük a megrendeléseket, díjtalan szállítással

Webáruház

Tudta rólunk?

teljeskörű irodai és lakossági ellátást kínálunk, parkolási lehetőség az üzlet udvarában 300 m2-es térköves területen, valamint az üzlet előtti leálló sávban

Rólunk

Kapcsolat

4030 Debrecen, Monostorpályi u. 26.

Telefon: 06-52-530-266

Email: ordogpapir@ordogpapir.hu
Email: budapest@ordogpapir.hu

Elérhetőség