ördögpapír

Kis- és Nagyker

Segíthetünk? Elérhetőségeink:

Email: ordogpapir@ordogpapir.hu 06-30-443-9366

Az amerikai kávékultúra

A függetlenség szimbóluma

A kávé legalább annyira szerves részét képezi az amerikai kultúrának, mint a farmer, a rock and roll, vagy a függetlenség eszméje, utóbbi az amerikai függetlenségi háború óta elkíséri a nemzetet. A 18. században az észak-amerikai gyarmatokon még az teafogyasztás volt jellemző, ám ez a 1773-as híres bostoni teadélután után megváltozott.  A brit anyaország kincstári bevételei és gyarmatok feletti hatalomnövelése érdekében magas forgalmi adókkal súlytotta az amerikai gyarmatokra érkező teaszállítmányokat. A kiszabott magas adók ellen tiltakozásképpen a felháborodott kereskedők tonnaszám öntötték a bostoni kikötő vizébe a teljes tearakományt és bojkottálták a brit importból származó kínai teát. Az anyaország és a gyarmatok között tovább fokozódó ellentétek nyomán robbant ki a függetlenségi háború, mely végül az Egyesült Államok szuverenitását hozta el. A tea kiszorítása egyet jelentett a dél-amerikai ültetvényekről érkező kávé térnyerésével és a függetlenséget jelképező új ital elterjedésével az Újvilágban.Amerikában a kávét jellemzően vizesen, hosszúra és gyengére készítik általában filteres kávéfőzővel, így sokkal nagyobb mennyiségben is fogyasztják. Közkedvelt típus az americano, azaz egy adag espresszó, melyet forró vízzel higítanak és nagy csészében szolgálnak fel.


A gyorséttermekhez hasonló módon kialakított kávézóláncok közkedvelt találkozóhelyek, baráti beszélgetések színterei, ugyanakkor jellemzően sokan látogatják egyedül a kávézókat, ahol egy kényelmes fotelben elhelyezkedve végzik távmunkájukat, könyvet írnak, tanulnak a vizsgáikra, vagy egyszerűen csak újságot olvasnak.

A kávézás ücsörgős, kortyolgatós szokása mellett kialakult a rohanó életmódhoz illeszkedő, elviteles poharakban kínált kávéitalok nagymértékű fogyasztása. Az utazás közbeni fogyasztás és a munka közben fél liter kávéért kiszaladás a mindennapok része lett és a nagyméretű kávéitalok szinte egész nap elkísérik a fogyasztókat. Amerikában nem csak kávézókban szolgálják ki az energia-löketre vágyókat, de szinte mindenhol, boltokban, újságosnál, könyvesboltokban is hozzájuthatnak az italhoz, nem csoda, hogy az utcákon, metróban, közlekedési eszközökön járva-kelve mindenhol kávéjukat szorongatva siető emberekbe botlunk.

  • Fordítsunk gondot a rendszer megfelelő és rendszeres tisztítására, karbantartására, hogy kórokozómentes környezetben hűsölhessünk!
  • Találjuk el a megfelelő hőmérsékletet! Ne hűtsük túl otthonunkat és autónkat, így elkerülhetjük a megfázásos és felső legúti megbetegedések vagy ízületi gyulladások kialakulását. A kellemes közérzethez elég, ha a kinti hőmérő higanyszálához képest 4-6, de maximum 8 fokkal alacsonyabbra állítjuk a benti hőmérsékletet.

Néhány perc, pár apró mozdulat, egy csipet figyelem és máris sokat tettünk egészségünk megóvása érdekében!

Váltson webáruházra

több tízezer terméket forgalmazunk, melynek nagy része megtalálható üzleteinkben, a webáruházunkból 24-48 órán belüli szállítással teljesítjük a megrendeléseket, díjtalan szállítással

Webáruház

Tudta rólunk?

teljeskörű irodai és lakossági ellátást kínálunk, parkolási lehetőség az üzlet udvarában 300 m2-es térköves területen, valamint az üzlet előtti leálló sávban

Rólunk

Kapcsolat

4030 Debrecen, Monostorpályi u. 26.

Telefon: 06-52-530-266

Email: ordogpapir@ordogpapir.hu
Email: budapest@ordogpapir.hu

Elérhetőség